Izrael

 

10 nap Izraelben

 

Haifától-Eilatig

(nagykörutazás tengerparti pihenéssel)

 

2020. október 16-25. ( 10 nap/ 9 éj)

 

Utazás: az EL  AL menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:  9 éj 3-4*-os hotelekben             Ellátás: félpanzió

PROGRAM:

1. nap:

Elutazás Budapestről Tel-Avivba az El-Al izraeli légitársaság menetrend szerinti járatával. Érkezés utána indulás Tel-Aviv Jaffóba, ismerkedés az óvárossal, látogatás a Szent Péter templomban. (Vacsora, szállás a Genezáreti-tó környékén).

2. nap:

Egész napos kirándulásunkat Capernaumban, Péter házában kezdjük. Ezután, barangolás a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez. Yardenitben felkeressük a Jordán folyó tradicionális keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül a

Boldog Mondások Hegyétlátogatjuk meg. Innen Tabghába, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk, majd Nazarethben teszünk látogatást. (Vacsora, szállás a Genezáreti-tó környékén).

3. nap:

Reggelit követően indulunk Izrael egyik legszebb városába, Haifára. Látogatást teszünk a Stella Maris Kolostorban és megnézzük a Bahai kert felső teraszait, majd Akko felé vesszük az irányt és ismerkedünk a Keresztes Lovagok városával, bejárjuk a korabeli katakomba rendszert és az erődítményt.Utunkat tovább folytatjuk Rosh HaNikrára, ahol a tengeri barlangokat nézzük meg. (Vacsora, szállás a Genezáreti-tó környékén).

4. nap:

Reggelit követően utunk Jeruzsálembe vezet. Első megállónk Beth She’an-ban lesz, ahol megnézzük az egyik legősibb települést Izraelben, Scythopolis-t. Majd innen Jeruzsálembe utazunk ahol az Olajfák hegyéről indul a városnézésünk. Megállunk a Nemzetek Templománál és megnézzük a Getshmani-kertet. (Szállás, vacsora Jeruzsálemben).

5. nap:

Reggeli után megkezdjük az egész napos városnézést Jeruzsálem óvárosában: Via Dolorosa, Szent Sír Templom, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó vacsora terme. Déután látogatást teszünk Betlehemben ahol megtekintjük a Születés templomát.(Szállás, vacsora Jeruzsálemben).

6. nap:

Reggeli után  Jeruzsálem nyugati részével ismerkedünk. Megtekintjük a Knesset épletét kívülről, a Menórát. Délután továbbutazunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk a Massadánál, ahol Herodes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványait nézzük meg, majd elfoglaljuk szállásunkat, szabadidő.  (Szállás, vacsora: a Holt-tengernél).

7. nap:

Reggeli után fürdőzés a Holt-tengerben. Délután tovább utazunk Eiltara.

(Szállás, vacsora, Eilaton).

8. nap:

 Szabad program Eilaton.

Fakultatív program lehetőség: utazás Jordániába, Petrába. (Szállás, vacsora Eilaton)

9. nap:

Szabad program Eilaton.

Fakultatív program lehetőség: Óceanárium látogatás. Delfin strand, ahol lehet búvárkodni és figyelni a delfineket és a gyönyörű Vörös tenger élővilágát. (Szállás, vacsora Eilaton).

10. nap:

Reggeli után  Tel-Avivba utazunk. Útközben megnézzük a Mitzpe Ramon krátert, innen pedig transzfer a Ben Gurion Repülő térre. Haza érkezés a menetrend függvényében a késő esti órákban.

/ A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

580.000 Ft/Fő  ( bruttó ár)  

 

Az ár minden kötlezően fizetnedő költséget tartalmaz: repülőjegyet illetékkel, 23 kg-os feladott poggyászt,  körutazást légkondicionál autóbusszal, a leírásban szereplő valamennyi program belépőjegyét, szállodai elhelyezést félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenevezető költésgét végig az utazás során.

 

 

Külön fizetendő:

BBP-biztosítás választás szerint, valamint az útlemondási biztosítást 1,5 %,borravaló a helyszínen (8 $/Fő /nap)

 

Fakultatív programok / választható felárak:

  Látogatás az Ócenáriumban: kb. 30 USD/Fő

Jordánia / Petra: kb. 280 USD/Fő + 100 USD/Fő (határátlépési illeték)

 

/ A részvételi díj 1 $ = 315 HUF árfolyamig érvényes!/

 

Rszám/Uszám: 00746

Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael