Kraljevica

Tengerparti nyaralás

Horvátországban

 

Utazás: autóbusszal      Elhelyezés: Hotel 2*     Ellátás: félpanzió

 

Időpont: 2020. június 17-21.

(5 nap / 4 éj)

1 nap:

Indulás a hajnali órákban. (Felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest-Campona).Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Horvátországba. Első megállónk Varasdon lesz. (Vár és városi múzeum, városháza, Draskovis-palota, Keresztelő Szent János Templom).

Majd tovább utazás Krajlevicára, érkezés a forgalmi viszonyoktól és a határátlépés időtartamától függően késő délután, szállás elfoglalása, vacsora (4 éj).

 

2-4. nap:

Pihenés, strandolás a tengerparton. Vagy fakultatív program: Egész napos autóbuszos kirándulás Krk-szigetre.

A hídon áthaladva az első megállónk a sziget fővárosa Krk város. (Ez a középkori, vastag falakkal körülvett város kővel burkolt utcákat és tereket rejt. Itt található a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, az V. századból származó katedrális, hangulatos kikötő, akvárium trópusi halakkal, számos bolt és étterem, melyeket mind-mind látni fogunk a városnézés folyamán.) Krk után Vrbnikbe visz utunk, ahol felmegyünk a dombtetőn megbújó középkori óvárosba és megkeressük a világ legszűkebb utcáját. Vrbnik település messze földön ismert a jó boráról, melyet mi is megkóstolunk pár falat sonka és sajt kíséretében egy jellegzetes helyi "konoba"-banMajd busszal elmegyünk a sziget végére, Baska-ra.  (Baska strandját nem lehet kihagyni! 2 km hosszú aprókavicsos, lassan mélyülő part csábít minket egy frissítő fürdésre és mi engedünk a csábításnak: itt maradunk 2,5-3 órát. A festői strand mellett kis óváros is található bazársorral, tengerparti sétánnyal, akváriummal, éttermekkel, cukrászdákkal, kávézókkal.) Visszaindulás a szállodába, vacsora.  

 

5.nap:

Reggeli után elbúcsúzunk szálláshelyünktől és megnézzünk a legnagyobb monarchia-korabeli kikötővárost. (Rijeka ma is magyar vonatkozású kikötőjével, hangulatos sétányával várja a látogatókat. A város 2020-ban Európa kulturális fővárosa lesz.)  Hazaérkezés a késő esti órákban.


Részvételi díj: 

89.000 Ft/Fő

Külön fizetendő: Stornóbiztosítás (1,5%)

Így az út teljes részvételi díja 90.335  Ft/Fő

      Fakultatív programok / választható felárak:

BBP: 520 Ft/Fő/nap, üdülőhelyi díj 2.400 Ft/fő (18 éves kortól)

Krk szigeti kirándulás 8.500 Ft/felnőtt és 5.100 Ft/gyerek (12 éves korig)

 

 

Rszám/Uszám: U-000746

Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica Kraljevica