Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon

 

 

"Krókusz leső túra"

Időpont: 2020. április 18.  (szombat)  
Utazás: autóbusszal

 

Indulás Szegedről a hajnali órákban. (felszállási lehetőségek: Hódmezővásárhely Orosháza, Békéscsaba).Folyamatos utazás a Bihar-hegységben található, 1225 m magasságban fekvő Pádis-fennsíkig. (A helyiek úgy tartják, hogy itt összezsúfolva annyi természeti csoda található, mint talán sehol az egész Földön).Útközben a Köves-Körös völgye és a Boga-völgye mesés látványa ad számtalan fotótémát, míg Padisra érünk. A túra Pádis fennsíkról indul a Ponor-rétre (mely a Pádis-karsztvidék egyik legfantasztikusabb területe. A hegyekkel körülvett, közel 900 m hosszú és 300 m széles füves rétet hosszában nagyjából kettéosztja az útja során össze-vissza kacskaringózó Ponor patak, mely a rét északi végében születik és a rét dél-nyugati végén egész egyszerűen eltűnik.) Majd a Glavoj réten keresztül sétálunk a Scarica erdészházhoz, ahol a busz vár ránk. A helyszínen lassan elolvadt hó alól már igen sok és gyönyörű krókusz-mezőt is megleshetünk. Érkezés a késő éjszakai órákban.

/Időjárás függvényében a program változtatás jogát fenntartjuk!/

A túra kb. 10 km és 300 m a szintkülönbség, enyhe emelkedővel  ( kb. 5-6 óra)

  A túrára kényelmes túra bakancsot, vagy gumicsizmát, túracipőt, (VÍZÁLLÓT!) esetleg kamáslit, (lábszárvédő) kis hátizsákot, (nem nylon szatyrot!) 1 napra elegendő táplálékot, energia pótlót, esetleg gyümölcsöt, innivalót, esőkabátot (nem esernyőt!!) váltó ruhát és váltó cipőt  javaslunk hozni. (Ez utóbbiakat, lehet a buszban is hagyni a túra ideje alatt.)

 


Előfoglalási részvételi díj: (2020. január 31-ig)
 
11.500 Ft/Fő
 
Külön fizetendő:Stornó biztosítás (1,5%)
 
Így az út teljes részvételi díja 11.672,- Ft/Fő  
 
Fakultatív programok / belépők árai:
 BBP-biztosítás: 520 Ft/Fő.
 

Rszám/Uszám: U-000746

Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon Tavaszi túra a Bihar-hegységben, a Padis fennsíkon