Szlovénia

Szlovénia gyöngyszemei

 

Elhelyezés: 3*-os panzióban               Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora)              Utazás: autóbusszal 

 

   2020. július 10-12. 

(3 nap/2 éj)

 

1. nap:

Indulás a hajnali órákban. (Felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest/Campona). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk Lendván lesz (informatív városnézés után megtekintjük a kilátót, melynek érdekessége, hogy innen 3 ország tájaira is rápillanthatunk). Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Rövid séta a Dráva menti városban, megcsodáljuk a jellegzetes közép-európai hangulatú kis utcákat, a csinos tereket, a szépen felújított épületeket. Majd folytatjuk utunkat a komló fővárosába, Zalec-be, ahol a "kútból is sör folyik"! Akinek kedve van, térítés ellenében megkóstolhatja mind a 6 sörfajta ízét, zamatát. Továbbutazás a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.

 

2. nap:

Reggeli után  buszra szállunk és irány az Alpok teteje: a Vogel. (Kabinos felvonókkal megyünk fel az 1.535 méter magas kilátóhoz. A látvány káprázatos. A Triglav-i hegyek, csúcsok, völgyek, és a Bohinji-tó tárul elénk, mintha a világ tetején lennék). Rövid szabadprogram után tovább utazunk a Vintgar-szurdokba, ahol teszünk egy gyalogos kirándulást a 1,5 km hosszú szurdokban. Ezután a szomszédos Bledi-tavat és szépségeit  csodájuk meg. (Rövid séta a híres monarchiabeli üdülővárosban és a tóparton található szép parkban).  Ezt követően lesz csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Este érünk vissza szállásunkra.

 

3 nap:

Reggeli után utazunk Ljubljanába. (Ez az a város, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak).Városnézés és rövid szabad program után továbbutazunk Trojanéba. Itt megállunk megkóstolni a messzi földön híres fánkot. Folytatjuk utunkat Szlovénia legrégebbi városába Ptujba. (A város gazdag és fordulatos történelmi múltjáról rengeteg műemlék tanúskodik. Ez a Dráva parti város nem csak történelmi, hanem kulturális központ is). Hazaindulás a késő délutáni órákban, hazaérkezés a késő esti órákban.


Részvételi díj:

66.500 Ft/Fő

Külön fizetendő: Stornóbiztosítás  (1,5%)

 

Így az út teljes részvételi díja:67.498 Ft/Fő

 

Fakultatív programok / belépők árai:

BBP-biztosítás: 1.560 Ft/Fő; Fakultatív vacsora: 11.000 Ft/Fő;

Egyágyas felár: 14.000 Ft/Fő;

Zaleci sörkóstoló: 8 €/Fő; Vogel felvonó: 20 €/Fő; Vintgar-szurdok belépő: 7 €/Fő; bledi hajójegy: 15 €/Fő;

belépő a templomba: 6 €/Fő; bledi kastély belépő: 9,5 €/Fő; felvonó Ljubljanában: 4 €/Fő.

 

Rszám/Uszám: U-000746

Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia Szlovénia