Albánia csodái

2020 április 30. - május 05. (6 nap/5 éjszaka)
 

Utazás: repülővel és a körutazás autóbusszal      Elhelyezés: Hotelekben***           Ellátás: Félpanzió

Albánia évekkel ezelőtt még Európa legelzártabb, legszegényebb országa volt. Azután jött a rendszerváltás és mára Albánia lett az egyik leggyorsabban és leglátványosabban fejlődő európai ország. Modern autópályák, üzletközpontok épültek és persze vele együtt az infrastruktúra. Ugyanakkor az ország megőrizte a múlt emlékeit. Maga a főváros Tirana, Kruja, Berat, Saranda, Gijokastra, Vlora, Durrës vagy éppen Skhodra történelmi és kulturális örökségei, vagy a természeti látnivalók mindenkit ámulatba ejtenek.
Tartson velünk!

 

220.000 Ft/Fő  (bruttó ár)

Külön fizetendő:

Biztosítások (választás szerint)

 

A helyszínen fizetendő:

Idegenforgalmi adó (2 € Fő /nap), a belépők költsége 

 

Program:

 

1.nap:

Indulás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Tiranába, Albánia fővárosába.

Érkezés után autóbuszra szállunk. Az első hosszabb megállónk Kruja történelmi városa lesz, mely az albán nemzettudat jelképe. Szkanderbég, Albánia nemzeti török verő hősének “sasfészke” volt a 15. században. Meglátogatjuk a krujai várban található múzeumot, illetve egy igazán autentikus, albán bazár forgatagában fogunk picit elveszni. Innen tovább utazunk Tiranába és elfoglaljuk szállásunkat a kora esti órákban. vacsora a hotelben.

2.nap:

 

Reggelinket követően Tirana lüktető, pezsgő városával folytatjuk az ország megismerését, ahol egyben látjuk a múltat, a jelent és a jövőt. Fantasztikus, ahogy csak egy kirándulás alkalmával érezzük, ahogy épül és rendeződik a város. Első állomásunk a kommunista idők jelképe lesz, mely egy 3000 nm-es atombunker, ami nem csak arra hivatott jelenleg, hogy magát a bunkert mutassa be, hanem Albánia 20. Századi történelmébe is betekintést enged. Ezt követően libegővel “felszállunk” a Dajti-hegy egyik magaslatára, ahonnan csodás kilátásunk nyílik a fővárosra.  A kilátóról egyenesen vezet az utunk a központi Szkanderbég térre, ahol megnézzük a város legfőbb látványosságait: Szkanderbég lovas szobor, melynek helyén állt a kommunista időben Enver Hoxa aranyozott szobra; Mellette az Et’ Hem bey mecsetet, illetve a hozzá tartozó óra tornyot, melynek párja az izraeli városban, Tel – Avivban található; Opera,- Nemzeti Történeti Múzeum épületét, illetve lesz időnk sétálni Tirana centrumában. Szállás, vacsora Tiranában.

3.nap:

Reggelinket követő napi programunk Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Érkezésünk után sétálunk a Mangalem és Gorica városnegyedben, a gyönyörű Osum folyó partján, mely az ország egyik leggyorsabb folyású folyója. Ezt követően a város fölé magasodó sziklára épült várnegyedet körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri kiállítását a várhegyen lévő Mária Mennybemenetele Székesegyházban, illetve megismerjük a várhegyen megmaradt keresztény templomokat.

A délutánunkat egy igazán autentikus helyen fogjuk tölteni, mivel meglátogatjuk a régió legtradicionálisabb borpincéjét és egy kellemes kóstolóban és pince látogatásban lesz részünk. Szállás, vacsora Tiranában.

4.nap:

Reggeli után buszra szállunk és utunkat a montenegrói határ mellett lévő Shkodra városának, tavának és környező látványosságainak irányába vesszük.

Első megállónk a shkodrai Rozafa vára lesz, megismerkedünk szomorú történetével, ezenfelül körbejárjuk a várat és gyönyörű kilátásunk fog nyílni a Shkodrai-tóra és az Ólom Mecsetre. A vár látogatása után utunk a várostól északkeleti irányban lévő Mesi, más néven szamárhátú hídhoz vezet, melyet még a törökök építettek, meglehetősen különleges formát követve. Ezután megtekintjük Shkodra városát, gyönyörű sétáló utcáját és az ott lévő vallási emlékeket, majd lemegyünk a Shkodrai-tóhoz is. Szállás, vacsora Tiranában.

5.nap:

Reggeli után elutazunk Durrësbe, ahol megtekintjük a római időkben épült amfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben és a híres durrësi városfalat, mely megóvta az ott élőket évszázadokon keresztül a barbár hordák betörésétől, illetve meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, amely dokumentálja a térség figyelemre méltó történelmi kincseit. Ezt követően egy kellemes késő délutáni programnak nézünk elébe. Elmegyünk a Szkander bég Konyakgyárba, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk: két fajta rakit, konyakokat, borokat és más különlegességeket egy könnyű étkezéssel egybekötve. Szállás, vacsora Tiranában.

6.nap:

Délelőtt közös vásárlási lehetőség Tirana legimpozánsabb bevásárló központjában, majd pedig transzfer a Teréz Anya Repülőtérre. Várható érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

 

Működési engedély szám: U-000746


Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái Albánia csodái