Mandarin

 

MANDARIN és GRÁNÁTALMA

SZÜRET ALBÁNIÁBAN

 

Albánia az év minden szakában kínál izgalmas látnivalókat. Októberben érik a gránátalma és a mandarin, amely gyümölcsök akkor a legízletesebbek, ha mi magunk szedjük le őket.JA kulinális élvezetek mellett persze az ország legfontosabb látnivalóinak megtekintése is szerepel a programban.(Tirana, Kruja, Berat).

Tartson velünk!

 

Utazás: repülővel           Elhelyezés: Hotel***       Ellátás: Reggeli

 

2019. október 19-től - 22-ig (4 nap/3 éjszaka)

89.500 Ft/Fő

Külön fizetendő:

Repülőtéri illeték: (19.800 Ft/Fő),Storno-biztosítás (1,5%),

Így az út teljes részvételi díja : 110.040,- Ft/Fő

 

A helyszínen fizetendő:

A belépők költsége (68 €),Idegenforgalmi adók (6 €)

Választható felárak:

20 kg-os feladott poggyász(13.000 Ft),

elsőbbségi beszállás(5.300 Ft),

BBP-biztosítás(520 Ft/Fő/nap)

Működési engedély szám: U-000746

 

Program:

1. nap:

Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal Tiranába. Transzfer a hotelbe, majdvárosnézés a belvárosban. (a Szkanderbég téren megnézzük a város legfőbb látványosságait: a Szkanderbég lovas szobrot, az Et’ Hem bey mecsetet, illetve a hozzá tartozó óra tornyot,; illetve lesz időnk sétálni Tirana centrumában).

Szállás Tiranában.(3 éj) 

 

2. nap:

Reggeli után Berattal, az “Ezer ablak városával” ismerkedünk, mely az UNESCO világörökség része. (Érkezésünk után sétálunk a Mangalem és Gorica

városnegyedben, a gyönyörű Osum folyó partján, mely az ország egyik leggyorsabb

folyású folyója. Ezt követően a város fölé magasodó sziklára épült várnegyedet

körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri Kiállítását a várhegyen lévő Mária

Mennybemenetele Székesegyházban,illetve megismerjük a várhegyen

megmaradt keresztény templomokat.)Ezután látogatunk el egy családi mandarin ültetvényre. Itt megismerhetjük a mandarinszedés technikáját, termesztésének módját is. Szedhetünk az ízletes gyümölcsökből, vagy sétálhatnak a mandarin ültetvények között. A szüret alatt szedett gyümölcsökből haza is vihetünk. A nap zárásaként  Albánia egyik legismertebb borászatába, a Çoboi pincészetbe látogatunk.

(A borászat megtekintése után megkóstoljuk a boraikat illetve a különlegességnek számító dió-rakit. Mindezek mellé házi sajtokat, olivabogyót és olivás kenyeret szolgálnak fel.)

Visszautazás Tiranába, szabadidő.

 

3. nap:

Reggeli után Durrësbe utazunk, ahol megtekintjük a római időkben épült Anfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás

közben és a híres durresi városfalat, mely megóvta az ott élőket évszázadokon

keresztül a barbár hordák betörésétől. Ezt követően a Szkanderbég Konyakgyárat látogatjuk meg, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk. (két fajta rakit, konyakokat, borokat és más különlegességeket egy könnyű étkezéssel.)  Délután egy gránátalma ültetvényt keresünk fel, ahol ezzel a különleges gyümölcs termesztésével ismerkedünk és megkóstoljuk az igazi frissen facsar gránátalmalét. Visszautazás Tiranába, szabadidő.

 

4. nap:

 

 Reggeli után első programunk Tiranában, a kommunista idők jelképe lesz, mely egy 3000 m2-es atombunker. Ezt követően libegővel “felszállunk” a Dajti hegy egyik magaslatára, ahonnan csodás kilátásunk nyílik a fővárosra és jó idő esetén a montenegrói hegyeket is láthatjuk. A következő megállónk Kruja történelmi városa lesz, mely az albán nemzettudat jelképe. Szkanderbég, Albánia nemzetitörökverő hősének “sasfészke” volt a 15. században a város. Meglátogatjuk a krujai várban található múzeumot, illetve egy igazán autentikus, albán bazár forgatagában fogunk picit elveszni. Innen visszautazunk a fővárosba, a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.