Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pápa

 

 

PÁPALÁTOGATÁS 

CSÍKSOMLYÓN

 

Időpont: 2019. május 31 - június 02.

(3 nap/ 2 éjszaka)

 

Utazás: autóbusszal      Elhelyezés: panzióban       Ellátás: félpanzió

 

Részvételi díj:

42.000 Ft/Fő

                          Külön fizetendő: Stornobiztosítás (1,5%)                              

Így az út teljes részvételi díja: 42.630 Ft/Fő

Fakultatív programok / választható felárak:

BBP-biztosítás (520 Ft/Fő/nap);

Belépők várható költsége: 20 RON

 

Program:

1.nap:

Indulás Szegedről a hajnali órákban. (További felszállási lehetőségek: Hódmezővásárhely, Orosháza, Makó). Első megállónk Déva váránál lesz, melynek az elmúlt évben fejeződött be a felújítása. A várhegyre telecabinával (felvonó)jutunk fel. A várlátogatás után folytatjuk utunkat. Útközben Székelykeresztúron megnézzük „Petőfi  körtefáját”, majd tovább utazunk Bögözre, ahol megtekintjük a 12. századi eredetű református templomot. Szállás, vacsora Bögözön.

2.nap:

Reggeli után indulás a szentmisére. A később ismertté váló pápai program függvényében alakul a 2. napi programunk. Autóbusszal nem lesz lehetőség a szentmise helyszínét megközelíteni, csak addig, ameddig beengedik hajtani autóbuszunkat Csíkszeredába. Innen gyaloglás a „nyeregbe”, a csíksomlyói hármashalom oltárhoz (kb. 4-5,5 km).A szentmise után gyülekező autóbuszunknál és utazás vissza Bögözre.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a százezres nagyságrendű tömeg miatt az autóbuszok nem tudnak közvetlenül a búcsú helyszínéig elmenni. Kényelmes cipőben induljanak útnak, tekintettel arra, hogy a búcsú helyszíne természeti környezetben van és gyalogolnunk kell odáig.

A később ismertté váló programtól függően, oda- vagy visszaútban megállunk Székelyudvahelyen (rövid séta a főtéren, megtekintjük az egykori vármegyeházát, amely napjainkban városháza, valamint a  Millenniumi Székely Emlékművet).Szintén tartunk egy rövid megállót Máréfalván ahol gyönyörködünk a székely kapukban. Szállás, vacsora.

3.nap:

Reggeli után indulás haza. Útközben Segesvárra vezet utunk, ahol a belvárosban teszünk egy sétát. Nagyszebenben lesz a következő megállónk, ahol a belvárost csodálhatjuk meg. (2007-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, belvárosát gyönyörűen felújították).  Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

loader