Advent Prágában

Időpont: 2019. november 29 - december 01. (péntek - vasárnap)
 
Elhelyezés: Hotel 3*        Ellátás: reggeli 
 
1. nap:
 
Indulás Szegedről a hajnali órákban. (További felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest.) Folyamatos utazás rövid megállókkal. A déli órákban érkezünk meg „Dél-Csehország gyöngyszemébe”Ceske Krumlovba. (A dombokkal körülölet völgyben, a kanyargó Moldva folyó partján elterülő városka a piros tetős házaival, szűk utcáival olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre.) A különleges hangulatú, történelmi és építészeti értékekkel rendelkező kisváros 1992 óta az UNESCO Világörökségének része, Csehország - Prága után - második leglátogatottabb turisztikai célpontja. A nagy parkolóból indulva, a vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol a karácsonyi vásárt találjuk.  ( Az advent vásárban  puncs és a karácsonyi édességek illata átjárja az egész ünnepi hangulatot öltött és feldíszített várost.) Rövid szabadidő után tovább indulunk a cseh fővárosba, ahova kora este érkezünk meg. A szállás elfoglalása, majd szabadidő.
 
2. nap:
 
Reggeli után az egész napunkat Prága felfedezésével töltjük. A délelőtti városnézésünket a prágai vár megtekintésével kezdjük. (Ez a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma.) Megnézzük a Szent György Bazilikát, a Szent Vitus székesegyházat, a Régi Királyi Palotát, az Arany Utcácskát. Délután pedig az óváros nevezetességeit csodáljuk meg.
Megtekintjük a Városházát, tornyán a középkori óraművel, az Orlojjal
(Ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a látogatókat). Megnézzük a Lőportornyot, valamint a Reprezentációs Házat is.
A városnézés a Vencel téren ér véget, ahol szabadidőnk alatt elvegyülhetünk az adventi forgatagban. (Prágában az utcák színes fényekben pompáznak, a vásárokban kis fabódékat találhatnak, ahol cseh szuveníreket, kézműves termékeket kínálnak.) 
 
3. nap:
 
Reggeli után búcsút veszünk Prágától és elutazunk Brnoba
Csehország 2. legnagyobb városába, Morvaország történelmi központjába. A városba érve először megtekintjük a főbb nevezetességeket: a Szent Péter és Pál Székesegyházat, a Piacteret, a 300 éves Parnasszus-kutat, a Kapucinusok kriptáját (a város leghátborzongatóbb látványossága:153 kiszáradt múmia), és a Régi Városházát, ahol találkozhatunk a „brnoi sárkánnyal”. (A brnói sárkány igazából egy krokodil, és a legenda szerint a folyón felúszva terrorizálta a város polgárait, a valóságban Mátyás morva őrgróf kapta ajándékba a török követtől). A városnézés után szabad program az adventi forgatagban. Visszaindulás kb. 16 órakor. Érkezés Szegedre 22 óra körül.
 
 
Részvételi díj:
 
45.500 Ft/Fő
Külön fizetendő: Stornobiztosítás (1,5%) 
 
 
Így az út teljes részvételi díja: 46.083 Ft/Fő
+ Fakultatív BBP-biztosítás (1.560 Ft/Fő)
 
 
Választható felárak / belépők árai:
Prága királyi vár: kb. 250 CZK / gyerek: 125 CZK.
 
 
Működési engedély szám: U-000746  

Advent Prágában Advent Prágában Advent Prágában Advent Prágában