Felvidéki bányavárosok sörkóstolóval

 

FELVIDÉKI BÁNYAVÁROSOK

 

 

SÖRKÓSTOLÓVAL

 

 

Időpont: 2023. május 13-14. (szombat-vasárnap)

 

Utazás: autóbusszal        Elhelyezés: Hotel 3*       Ellátás: reggeli

1. nap:

Indulás a hajnali órákban  Szegedről (További felszállási lehetőségek: Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest). A kora délelőtti órákban érkezünk meg Garamszentbenedekre (Bencés templom és kolostor)Tovább utazunk az „ezüstvárosba”, Selmecbányára, melynek belvárosa az UNESCO világörökség része (városnézés, Bányászati Múzeum, Leányvár). Napunkat a ERB Sörgyár éttermében zárjuk, ahol megkóstolhatjuk a minőségi sörkülönlegességüket. Szállás Selmecbányán.

 

 

2. nap:

Reggeli után a „rézvárosba”, Besztercebányára utazunk. Belvárosi sétánk során a várnegyedet és a belváros reneszánsz palotáit tekintjük meg. A következő megállónk az „aranyvárosban” Körmöcbányán lesz a belváros és a Pénzérmék Múzeumának megtekintése után a nap utolsó programja a somoskői vár lesz. A várlátogatás után még megtekintük a várhegy oldalában egy geológiai érdekességet, a bazaltorgonákat és a kőtengert, majd hazaindulunk. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.


Részvételi díj:

49.500 Ft/Fő

 

Fakultatív programok / választható felárak:

BBP-biztosítás: 550 Ft/Fő/nap,

egyágyas felár: 12.500 Ft/Fő,

Bányamúzeum belépő: 12 €/Fő /6 €/Fő,

Leányvár: 4 €/Fő / 2 €/Fő,

Pénzérme Múzeum: 4 €/Fő / 2 €/Fő,

Somoskői vár: 3 €/Fő / 1,5 €

 

 

 

Működési engedély szám: U-000746

Felvidéki bányavárosok sörkóstolóval Felvidéki bányavárosok sörkóstolóval Felvidéki bányavárosok sörkóstolóval Felvidéki bányavárosok sörkóstolóval