Izrael

5 nap Izraelben

 

Utazás: repülővel    Elhelyezés: 4*-os hotelben   Ellátás: félpanzió

 

2020. szeptember 09-13.  (5 nap/4 éj)

 

Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje a Biblia szerint, az a föld, melyet Isten a zsidóknak ígért. Kevés olyan ember van a földön, aki ne szeretne egyszer az életében ellátogatni a Szentföldre. A szenvedélytől, történelemtől, istenek árnyékától átitatott múltú hely mindennek a kezdete és vége. Elfogódottság, ünnepélyesség keríti hatalmába a turistát az óvárosok utcáin. A szent helyek időtlensége, varázslata várja az utazás résztvevőit.

UTAZÁS: EL Al  izraeli légitársaság közvetlen repülőjárataival Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, a kirándulások alatt légkondicionált autóbusszal

SZÁLLÁS: Netanyán,  4*-os szállodában

ELLÁTÁS: félpanziós ellátás ( reggeli és vacsora)

 

IDEGENVEZETŐ: Izraelben élő idegenvezető, tökéletes magyar, héber, angol tudással

 

 

 

PROGRAM

 

1. nap:

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 7:30kor. Elutazás Budapestről 10:20-kor Tel-Avivba, érkezés 14:30-kor majd látogatás Tel - Aviv Jaffoba. Sétálunk Jaffo óvárosában és tovább utazunk Netanyára a szállásunkra. Szállás, vacsora Netanyán a hotelben.

 

2. nap:

Reggeli után Názáretben az Angyali Üdvözlet Templomát nézzük meg. Barangolás a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldog-mondások hegyére, majd Tabghába, a kenyér-és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk. Utunkat Capernaumba folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Szállás, vacsora Netanyán a hotelben.

 

3. nap

Reggeli után egész napos barangolás Jeruzsálemben. Először az Olajfák hegyéről lepillantunk az óvárosra, innen a Nemzetek Templomához megyünk, majd a Getshemani kertbe, ezek után barangolunk a Via Dolorosán majd a Szent Sír Templomot látogatjuk meg, végül a Sirató fal érintésével hagyjuk el az óvárost.  Délután látogatás Betlehemben ahol meg tekintjük a pásztorok mezejét és a Születés Templomát. Szállás, vacsora Netanyán a hotelben.

 

4. nap:

Reggeli után elutazunk Jerikóba, ahol megtekintjük Zakeus fáját (Amennyiben az aktuális politikai helyzet engedi) és annak történelmi részét. Továbbutazunk a Massadai erődhöz, mely Izrael szimbóluma. Herodes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványai láthatók. Majd délután fürdőzés a Holt tengerben. Szállás, vacsora Netanyán a hotelben.

5. nap:

Reggeli után Haifába utazunk ahol a csodálatos Bahai kert látványában gyönyörködünk ,utána Cesariába utazunk, Heródes téli kikötőjét nézzük meg valamint az ókori színházat és a viaduktot. Majd tovább utazunk Tel-Avivba ahol meglátogatjuk a híres Carmel piacot. Délután transzfer a Ben Gurion repülőtérre. Hazaérkezés az esti órákban, Budapestre a menetrend függvényében. (22:50)

 

A programváltoztatás jogát fent tartjuk!


329.000 Ft/Fő  ( bruttó ár)  

 

A részvételi díj tartalmazza:

A repülőgépes utazást, a repülőtéri illetéket, a körutazást autóbusszal, a szállást 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást, a leírásban szereplő összes programot magyar nyelvű idegenvezetővel és a belépőket.

 

Külön fizetendő:

BBP-biztosítás választás szerint, valamint az útlemondási biztosítást 1,5 %,borravaló a helyszínen (8 $/Fő /nap)

 

 

/ A részvételi díj 1 $ = 325 HUF árfolyamig érvényes!/

 

Rszám/Uszám: U-000746

Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael