Izrael

 

Csillagtúra

IZRAELBEN

Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje a Biblia szerint, az a föld, melyet Isten a zsidóknak ígért. Kevés olyan ember van a földön, aki ne szeretne egyszer az életében ellátogatni a Szentföldre. A szenvedélytől, történelemtől, istenek árnyékától átitatott múltú hely mindennek a kezdete és vége. Elfogódottság, ünnepélyesség keríti hatalmába a turistát az óvárosok utcáin. A szent helyek időtlensége, varázslata várja az utazás résztvevőit, valamint a Vörös-tenger káprázatos élővilága.

 

Utazás: repülővel     Elhelyezés: Hotel***    Ellátás: félpanzió

 

2019. október 27.-tól  (8 nap/7 éj):

400.000 Ft/Fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

A repülőgépes, valamint a körutazást autóbusszal, a szállást 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást, a leírásban szereplő összes programot magyar nyelvű idegenvezetővel és a belépőket.

/nincs poggyászdíj,!/

Külön fizetendő:

Repülőtéri illeték ( 69.000 Ft/Fő), stornobiztosítás (1,5%)

 

Így az út teljes részvételi díja: 476.035,- Ft/Fő

+ fakultatív BBP valamint borravaló ( napi 8 $/fő) a helyszínen

Működési engedély szám: U-000746

 

Program:

1.nap:

Elutazás Budapestről Tel-Avivba az El-Al izraeli légitársaság menetrend szerinti járatával. Érkezés utána indulás Tel-Aviv Jaffóba, ismerkedés az óvárossal, látogatás a Szent Péter templomban. Szállás és vacsora Netanyán, a tengerparti szállodánkban.

2. nap:

Egész napos kirándulásunkat Capernaumban, Péter házában kezdjük. Ezután, barangolás a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez. Yardenitben felkeressük a Jordán folyó tradicionális keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül a Boldog Mondások Hegyét látogatjuk meg. Innen Tabghába, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk, majd Nazarethben teszünk látogatást. Szállás, vacsora: Netanyán

 

3. nap:

Reggelit követően indulunk Izrael egyik legszebb városába, Haifára, ahol látogatást teszünk a Stella Maris Kolostorban és megnézzük a Bahai kert felső teraszait, majd Akko felé vesszük az irányt és ismerkedünk a Keresztes Lovagok városával, bejárjuk a korabeli katakomba rendszert és az erődítményt. Szállás, vacsora: Netanyán


4. nap:

Reggelit követően utunk Jeruzsálembe vezet. az Olajfák hegyén állunk meg először, mely Jeruzsálem legszebb kilátója, majd a Dominus Flevit Temploma, a Próféták Ösvénye, a Nemzetek Temploma Getshmani kert következik. Az óváros felfedezésével folytatjuk kirándulásunkat.: az Oroszlános kapu, Szent Anna templom, Via Dolorosa, Szent Sír Templom, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme. Szállás, vacsora Tel-Avivban.


5. nap:

Reggeli után kirándulásunkat a Júdeai sivatagon át a Holt-tengerhez folytatjuk. Érkezés a Massadara, ahol Herodes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványai láthatók. Rövid holt-tengeri fürdőzés. Szállás, vacsora, Eilaton. (Hotel Prima Music 4*)


6. nap:

Szabad program Eilaton.

Fakultatív program lehetőség:Látogatás  Jordániában Petrában. Szállás, vacsora Eilaton.

7. nap:

Szabad program Eilaton.

Fakultatív program lehetőség:  Óceanárium látogatás, Delfin strand, ahol lehet búvárkodni és figyelni a delfineket és a gyönyörű Vörös tenger élővilágát. Szállás, vacsora Eilaton.


8.nap:

Reggeli után utazás Tel – Avivba , útközben megnézzük a MItzpe Ramon krátert, innen pedig transzfer a Ben Gurion Repülő térre. Hazautazás.

 

programváltoztatás jogát fenntartjuk!