Izrael

 

 

 

HOSSZÚ HÉTVÉGE

IZRAELBEN

 

 

2023. szeptember 05 - 09. (6 nap/ 5 éj) 

 

 

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3*-os hotelekben            Ellátás: félpanzió

Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje a Biblia szerint, az a föld, melyet Isten a zsidóknak ígért. Kevés olyan ember van a földön, aki ne szeretne egyszer az életében ellátogatni a Szentföldre. A szenvedélytől, történelemtől, istenek árnyékától átitatott múltú hely mindennek a kezdete és vége. Elfogódottság, ünnepélyesség keríti hatalmába a turistát az óvárosok utcáin. A szent helyek időtlensége, varázslata várja az utazás résztvevőit, valamint a Vörös-tenger káprázatos élővilága.

 

Program:

 

 

1. nap:

Elutazás Budapestről Tel-Avivba az El Al menetrend szerinti járatával. Érkezés után utunk az Olajfák hegyére vezet, mely Jeruzsálem legszebb kilátója. Majd a Próféták Ösvénye, a Nemzetek Temploma és a Getshemane-kert következik. Az óváros felfedezésével folytatjuk kirándulásunkat: Oroszlános kapu, Via Dolorosa, Szent Sír Templom, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó vacsora terme. Kora este érünk a szálláshelyünkre Netanyára. Vacsora

 

2. nap:

Reggeli után a kirándulásunkat Capernaumban, Péter házában kezdjük. Ezután a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez utazunk. Yardenitben felkeressük a Jordán-folyó tradicionális keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül a Boldogmondások hegyét látogatjuk meg. Innen Tabghába, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk, majd Nazarethben teszünk látogatást. Szállás, vacsora: Netanyán.

 

3. nap:

Reggeli után a Júdeai-sivatagon át a Holt-tengerhez utazunk. Először Massadán,  Herodes egykori erődítményeinek és palotájának a maradványait tekintjük meg, majd fürdőzés a Holt-tengerben. Visszaútban megállunk Jerichóban és megtekintjük Zákeus fáját. (Amennyiben a politikai helyzet engedi). 

Szállás, vacsora: Netanyán.

 

4. nap:

Reggelit követően indulunk Haifara, ahol meglátogatjuk a Bahai kert felső teraszait, kívülről megtekintjük a Stella Maris Kolostort. Következő megállónk Rosh HaNikra (libanoni határ), ahol megcsodálhatjuk a híres tengeri barlangokat és az Oszmán Birodalomból megmaradt vasút maradványait. Délután meglátogatjuk Akkót. Itt felfedezzük a keresztes lovagok várát és a híres bazárt.

Szállás, vacsora: Netanyán.

 

5. nap:

Szabad program a tengerparton. Szállás, vacsora: Netanyán.

 

6. Nap:

Reggelit követően indulás Tel-Avivba. Útküzben meglátogatjuk Ceasariaban Herodes téli kikötőjét és városát. Délután séta Yaffo óvárosban, majd vásárlási lehetőség a Carmel piacon. Késő délután indulás a repülőtérre, hazautazás.

 

A program, valamint a szálloda változtatás jogát, azonos kategórián belül,

fenntartjuk!


Részvételi díj:

479.000 Ft/Fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

A repülőjegyet (feladott poggyásszal), a körutazást autóbusszal, a szállást, a félpanziós ellátást, a leírásban szereplő összes programot magyar nyelvű idegenvezetővel és a belépőket.

 

 

Külön fizetendő:

 +biztosítások, és borravaló a helyszínen (48 USD)

 

 

 

Rszám/Uszám: 000746

Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael