Izrael

 

 

 

Haifától-Eilatig

 

 nagykörutazás Izraelben

 

 

2022. október 23-30. ( 8 nap/ 7 éj) BETELT

 

2023 TAVASZI IDŐPONT HAMAROSAN

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3*-os hotelekben            Ellátás: félpanzió

 

Utasaink NEM ALSZANAK a Palesztín Hatóság területén!

Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje a Biblia szerint, az a föld, melyet Isten a zsidóknak ígért. Kevés olyan ember van a földön, aki ne szeretne egyszer az életében ellátogatni a Szentföldre. A szenvedélytől, történelemtől, istenek árnyékától átitatott múltú hely mindennek a kezdete és vége. Elfogódottság, ünnepélyesség keríti hatalmába a turistát az óvárosok utcáin. A szent helyek időtlensége, varázslata várja az utazás résztvevőit, valamint a Vörös-tenger káprázatos élővilága.

 

Program:

 

 

1.nap:

Elutazás Budapestről Tel-Avivba az El-Al izraeli légitársaság menetrend szerinti járatával. Érkezés utána indulás Tel-Aviv Jaffóba, ismerkedés az óvárossal, látogatás a Szent Péter templomban. Vacsora, szállás Netanyán. (Hotel 4*)

2. nap: 

Egész napos kirándulásunkat Capernaumban, Péter házában kezdjük. Ezután, barangolás a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez. Yardenitben felkeressük a Jordán folyó tradicionális keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül a Boldog Mondások Hegyét látogatjuk meg. Innen Tabghába, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk. Szállás, vacsora: Netanyán

 

3. nap:

 

Reggelit követően indulunk Izrael egyik legszebb városába, Haifára, ahol látogatást teszünk a Stella Maris Kolostorban és megnézzük a Bahai kert felső teraszait, majd Názáretbe utazunk, ahol meglátogatjuk az Angyali Üdvözlet Templomát, megnézzük Mária Kútját. Majd Kánába a kánai menyegző színhelyére utazunk.  Szállás, vacsora: Netyanán.


4. nap:

Reggelit követően utunk Jeruzsálembe vezet. az Olajfák hegyén állunk meg először, mely Jeruzsálem legszebb kilátója, majd a Dominus Flevit Temploma, a Próféták Ösvénye, a Nemzetek Temploma, a Getshmani kert következik. Az óváros felfedezésével folytatjuk kirándulásunkat.: az Oroszlános kapu, Szent Anna templom, Via Dolorosa, Szent Sír Templom, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme. Szállás, vacsora Netanyán.


5. nap:

Reggeli után kirándulásunkat a Júdeai sivatagon át a Holt-tengerhez folytatjuk. Érkezés a Massadara, ahol Herodes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványai láthatók. Rövid holt-tengeri fürdőzés. Szállás, vacsora, Eilaton. (Hotel 3-4*)


6. nap:

Szabad program Eilaton.

 Fakultatív program lehetőség: Jordániába utazás, a híres Petrába. Szállás, vacsora Eilaton.

7. nap:

Szabad program Eilaton.

Fakultatív program lehetőség:  Óceanárium látogatás, Delfin strand, ahol lehet búvárkodni és figyelni a delfineket és a gyönyörű Vörös tenger élővilágát. Szállás, vacsora Eilaton.


8.nap:

Reggeli után utazás Tel – Avivba , útközben megnézzük a MItzpe Ramon krátert, innen pedig transzfer a Ben Gurion Repülő térre. Hazautazás. Várható érkezés Budapestre: 22:50-kor.

 

 

programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj:

 

 

Az ár minden kötlezően fizetnedő költséget tartalmaz

A repülőgépes, valamint a körutazást autóbusszal, a szállást, a félpanziós ellátást, a leírásban szereplő összes programot magyar nyelvű idegenvezetővel és a belépőket.

 

Külön fizetendő:

 biztosítások és borravaló a helyszínen

 

 

Rszám/Uszám: 000746

Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael Izrael