Korona

Kedves Utasaink!

A koronavírus helyzet miatt irodánk továbbra is, határozatlan időre

szünetelteti a személyes ügyintézést.

 Irodánk on-line módon működik.

 Hétfőtől-péntekig 09 és 17 óra között a

20/92-58-447 vagy a 30/37-79-864 -es

telefonszámokon, illetve a

toptours@toptours.hu

e-mailcímen érhetnek el bennünket.

 

Fontos!

Lemondjuk, vagy ne a lefoglalt utazást?

 A már befizetett utazások az érvényben lévő ÁSZF szerint mondhatók le, de szinte minden egyes foglalás más és más, hiszen más az utazásszervező. Az általános szerződési feltételekben eddig általában 60 napon túli lemondás esetében 10% bánatpénzt alkalmaztak a touroperátorok. Folyamatosan kapjuk a módosított, ideiglenes ÁSZF-eket, amelyben a lehetőségek szerint igyekeznek minél rövidebb időben meghatározni a lemondási időt. Sok touroperátor már 30-45 napra le tudta csökkenteni. Ehhez az kell, hogy a légitársaságokkal és a külföldi partnerekkel meg tudjanak egyezni. Higyjék el, hogy ez nem kis feladat! Van olyan touroperátor a bánatpénzt mértékét csökkentette, van aki lemondás esetén nem számol fel kötbért, ha év végéig felhasználható utalvány formájában történik a visszafizetés…

Arra kérünk mindenkit, hogy a pánikhangulat ellenére is próbáljon higgadt és türelmes maradni, várjanak a lemondásokkal!

 

Két  tanulságos konkrét példa:

 

Az elmúlt napokban több olyan esetünk is volt, ahol az utasok megfogadták a tanácsunkat, vártak a lemondással, a touroperátor meg tudott egyezni a légitársasággal és a külföldi partnerrel, törölte az utazást, így az utasok a teljes részvételi díjat visszakapják.

 

Az egyik esetben, ahol az utas  - azért mert várt egy hetet - nem veszített el 450.000 Ft -ot!!! Törölték az áprilisi egyiptomi útját. Teljes egészében visszatérítik a befizetett összeget, nem kellett 50% bánatpénzt fizetnie.

 

A másik egy június elejei (pünkösdi városlátogatás). Az egyik utas várt, az utazást a touroperátor ma reggelre lemondta, az utas a teljes részvételi díjat visszakapja. Ugyanezen utazásra volt egy 3 fős foglalás is… ők nem vártak, kedden lemondták az utat, amit visszaigazolt a partner, az ASZF szerinti 51.000 Ft lemondási költséggel. Ha vártak volna egy hetet, akkor ez nem került volna felszámolásra, a teljes összeget visszakapták volna

 

Csak ismételni tudjuk:

Várjanak a lemondásokkal, hogy minél kevesebb veszteség érje Önöket!

 

Mindenki vigyázzon magára, kitartást és

 jó egészséget kívánunk mindenkinek!