Krakkó

KRAKKÓ

 

 Zakopane, Wieliczka, Auscwitz

 

 

Időpont: 2024. május 10-12. (3 nap / 2 éj)  

 

 

Utazás: autóbusszal        Elhelyezés: Hotel 3*       Ellátás: reggeli

1. nap: Indulás a hajnali órákban Szegedről (További felszállási lehetőségek: Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest M0). Folyamatos utazás Selmecbányáig, ahol a belvárost egy rövid séta során ismerjük meg. Tovább utazunk Zakopane-ba, Lengyelország „téli fővárosába”, ahol egy rövid belvárosi séta után megismerjük az igazi, régi "lengyel piac" hangulatát is. (Fakultatív lehetőség: a siklóvasúttal a Gubalowkára, ahonnan  1.123 méter magasról csodáljuk meg a tájat). Este érkezünk Krakkóba, ahol elfoglaljuk a szálláshelyünket. (Hotel Perla 3*)

 

2. nap: Reggeli után az auschwitzi volt koncentrációs táborba látogatunk, mely a legnagyobb német megsemmisítő tábor volt a II. világháború idején. (Ez megközelítőleg 70.000 ember halálának színhelye volt). Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, majd a felkeressük Birkenau tábort is. (Itt kb. egymillió embert öltek meg). Kora délután Krakkó belvárosában kb. 3 órás városnézés során ismerjük meg a nevezetességeket (vár, Wawel, székesegyház, püspöki palota, Piactér, stb.) A városnézés után szabadprogram a belvárosban.

 

3. nap: Reggeli után a Krakkó mellett található híres Wieliczkai Sóbányát látogatjuk meg - amely az elsők közt került fel az UNESCO Világörökségi listájára (méltán nevezetes tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás sószobrokról, és egyéb alkotásokról).A következő megállónk Késmárk lesz, a Szepesség legfestőibb fekvésű városa, ahol a gyönyörűen felújított Thököly várat tekintjük meg. A

várlátogatás után indulunk haza. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.


Részvételi díj:

74.500 Ft/Fő

 

Bruttó ár! Minden kötelezően fizetendő költséget tartalmaz.

 

Fakultatív programok / választható felárak:

BBP-biztosítás: 650 Ft/Fő/nap, 

Egyágyas felár: 18.000 Ft/Fő,

Krakkói belépők: 120 PLN/Fő / 90PLN/Fő,

Auswitzi belépő: 6.000 Ft/Fő (előre fizetendő)

Wieliczka: 126 PLN/Fő / 116 PLN/Fő (nyugdíjas) / 106 PLN/Fő (gyerek, 18 éves korig)

 

 

 

 Rszám/Uszám:U-000746

Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó Krakkó