Tavaszi túra a Bihar-hegységben

 

 

"Krókusz leső túra"

 

 

Utazás: autóbusszal
 
Időpont: 2022. április 23.  (szombat)  

 

Indulás Szegedről a hajnali órákban. ( További felszállási lehetőségek: Hódmezővásárhely, Orosháza, Békéscsaba). Folyamatos utazás a Bihar-hegységben található, 1225 m magasságban fekvő Pádis-fennsíkig. (A helyiek úgy tartják, hogy itt összezsúfolva annyi természeti csoda található, mint talán sehol az egész Földön). Útközben a Köves-Körös völgye és a Boga-völgye mesés látványa ad számtalan fotótémát, míg Padisra érünk. A túra Pádis fennsíkról indul a Ponor-rétre (mely a Pádis-karsztvidék egyik legfantasztikusabb területe. A hegyekkel körülvett, közel 900 m hosszú és 300 m széles füves rétet hosszában nagyjából kettéosztja az útja során össze-vissza kacskaringózó Ponor patak, mely a rét északi végében születik és a rét dél-nyugati végén egész egyszerűen eltűnik.) Majd a Glavoj réten keresztül sétálunk a Scarica erdészházhoz, ahol a busz vár ránk. A helyszínen lassan elolvadt hó alól már igen sok és gyönyörű krókusz-mezőt is megleshetünk. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

 

/Időjárás függvényében a programváltoztatás jogát fenntartjuk!/

 

A túra kb. 10 km és 300 m a szintkülönbség, enyhe emelkedővel  ( kb. 5-6 óra)

  A túrára kényelmes túra bakancsot, vagy gumicsizmát, túracipőt, (VÍZÁLLÓT!) esetleg kamáslit, (lábszárvédő) kis hátizsákot, (nem nylon szatyrot!) 1 napra elegendő ennivalót, energia pótlót, esetleg gyümölcsöt, innivalót, esőkabátot (nem esernyőt!!) váltó ruhát és váltó cipőt  javaslunk hozni. (Ez utóbbiakat, lehet a buszban is hagyni a túra ideje alatt.)

 


Részvételi díj:
 
13.500 Ft/Fő
 
 
 
 
Fakultatív programok / belépők árai:
 BBP-biztosítás: 520 Ft/Fő
 

AKTUÁLIS BEUTAZÁSI SZABÁLYOK:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania
 
 
 
 
Rszám/Uszám: U-000746

 

Tavaszi túra a Bihar-hegységben Tavaszi túra a Bihar-hegységben Tavaszi túra a Bihar-hegységben Tavaszi túra a Bihar-hegységben Tavaszi túra a Bihar-hegységben