Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Krokusz

 
 
 
 
TAVASZI TÚRA A BIHAR-HEGYSÉGBEN,
 A PADIS FENNSÍKON  
„Krókusz leső túra”
 
UTOLSÓ helyek
 
Időpont: 2019. Május 04.  (szombat)  ( Pótcsoport)
 
 
 
 
Indulás Szegedről a hajnali órákban. (felszállási lehetőségek: Hódmezővásárhely Orosháza, Békéscsaba). Folyamatos utazás a Bihari-hegységben található, 1225 m magasságban fekvő Pádis-fennsíkig. (A helyiek úgy tartják, hogy itt összezsúfolva annyi természeti csoda található, mint talán sehol az egész Földön). Útközben a Köves-Körös völgye és a Boga-völgye mesés látványa ad számtalan fotótémát, míg  Padisra érünk. A túra a  Scarica erdészháztól indul, a kék kereszt turistajelzésen felmegyünk a Boga-szirt kilátójához. A kilátó pontról gyönyörködhetünk a Boga-katlanban, a Belényesi-medencében és a Nagy-havas hegycsoport csúcsaiban. Onnan vissza a „padisi lápos” széléig, ahol a busz vár ránk. A helyszínen lassan elolvadt hó alól már igen sok és gyönyörű Krókuszt és Krókusz-mezőt is „megleshetünk”. A kevésbe gyakorlott túrázóknak lehetőség nyilík kevésbé nehéz túrán megtekinteni a krókuszmezőket.   Ékezés a késő éjszakai órákban.
 
/Időjárás függvényében a programváltoztatás jogát fenntartjuk!/
 
A túra kb. 10 km és 300 m a szintkülönbség, enyhe emelkedővel  ( kb. 5-6 óra)
 
 

  A túrára kényelmes túra bakancsot, vagy gumicsizmát, túracipőt, (VÍZÁLLÓT!) esetleg kamáslit, (lábszárvédő) kis hátizsákot, (nem nylon szatyrot!) 1 napra elegendő táplálékot, energia pótlót, esetleg gyümölcsöt, innivalót, esőkabátot (nem esernyőt!!) váltó ruhát és váltó cipőt  javaslunk hozni. (Ez utóbbiakat, lehet a buszban is hagyni a túra ideje alatt.)

 
 
Részvételi díj:
 
AKCIÓ 
11.000 Ft helyett  5.500 Ft/Fő
Külön fizetendő:Stornó biztosítás (1,5%)
 
Így az út teljes részvételi díja 5.583,- Ft/Fő  
 
Fakultatív programok / belépők árai:
 BBP-biztosítás: 520 Ft/Fő.
 

Működési engedély szám: U-000746 

loader