Salzburg

Salzburg-Hallstadt és a

 Salzkammerguti-tóvidék

 

Utazás: autóbusszal         Elhelyezés: panzióban        Ellátás: reggeli

 

Időpont: 2023. június 23-25.

(3 nap/2 éj)

Program:

1. nap:

Indulás a hajnali órákban. (Felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest-Campona). Folyamatos utazás Ausztriába rövid pihenőkkel. Első megállónk Melk lesz ahol megtekintjük az apátságot az osztrák barokk építészet egyik mesterművét. (A Duna feletti dombra épült hatalmas épületegyüttes dísztermei és maga az apátsági templom az egyetemes barokk művészet csúcspontját képviselik), majd tovább utazunk Salzburg környékére. A szállás elfoglalása, fakultatív vacsora a panzióban.

2. nap:

Reggeli a panzióban. Első programunk  Berchtesgadenben látogatás a Sasfészekben, Hitler egykori vendégházában. (Az épület egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő liften lehet megközelíteni). Csodálatos a körpanoráma a környező alpesi hegyvilágra. (Ha esetleg az időjárási viszonyok miatt a vendégház nem látogatható, akkor a Berchtesgaden melletti Königssee-n található Király-tavon lesz lehetőség sétahajózásra.)  Következő megállónkkor a Hellbrunni Kastélyt látogatjuk meg, melyet egykor Salzburg érseke építtetett, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítették a látványos parkot. Délután tovább utazunk  Salzburgba, ahol megismerkedünk Mozart szülővárosával  (Mozart-emlékmű, Harangjáték, Mozart szülőháza, Vár). Este visszautazunk a szállásra, fakultatív vacsora a panzióban.

3. nap:

Reggeli a panzióban, majd indulás Hallstattba. (A település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van). Közös séta a városkában (gyönyörű főtér, a katolikus templom két szárnyas oltárral, csontház, Őstörténeti Múzeum, stb…)  Továbbutazás Bad Ischlbe, ismerkedés a sós fürdőjéről ismert „császári hellyel”. (Császárvilla, Gyógyfürdő, Gyógypark). Mivel ez a város az  ischler „szülőhazája”, itt kötelező a kóstoló program valamelyik patinás cukrászdában.  Kora délután indulunk haza. Érkezés a késő éjszakai órákban.

 

/ A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

99.500 Ft/Fő

 

Fakultatív programok / választható felárak:

BBP: 600 Ft/Fő/nap, egyágyas felár: 24.500 Ft/fő,

a belépők várható költsége: kb. 78 € /Fő, 45 €/gyerek

 

Rszám/Uszám: U-000746

Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg Salzburg