Márton Nap Szabadkán
„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”
A Márton nap a második farsang volt a régieknél. Sült ludat ettek és újbort ittak. A nagy lakomát az is
indokolta, hogy a középkorban a hónap közepén kezdődött el a karácsony előtti negyvennapos böjt, ez volt tehát
az utolsó alkalom a nyilvános lakomára.
Találkozó Szegeden a Széchenyi téren 07:00-kor. A határátkelés után, Szabadkára érve először a híres
szabadkai piacon tölthetünk el kb. 2-3 órát (határátkeléstől függően). A program Szabadka belvárosában
folytatódik, ahol megtekintjük a csodálatos szecessziós palotákat, a városházát, zsinagógát és a főbb
nevezetességeket.
Innen a DiBonis Borászathoz utazunk tovább, ahol először a legfinomabb gyümölcspárlatokat ízleljük meg. A
Márton-napi libalakomát a Shiraz Étteremben fogyasztjuk el. A vacsora közben kerül sor a borkóstolóra,
melynek része az újbor kóstolója is. A finom étel és ital mellé a jókedvről az étterem zenekara gondoskodik.
Vacsora után hazaindulás, várható érkezés: … a hangulattól függően.
(Tartalma: borkóstoló, pálinkakóstoló és libalakoma, korlátlan borfogyasztással)
Külön fizetendő:
Városházi és zsinagóga belépő: 6 €/fő
BBP-biztosítás: 650 Ft/Fő/nap,
Tartson velünk ezen a különleges gasztro-túrán.