Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zakopane

 

 

ZAKOPANE és a

Felvidéki bányavárosok

Időpont: 2019. június 08-10.(szombat-hétfő)

Utazás: autóbusszal      Szállás: hotel 3*          Ellátás: reggeli 

 

A pünkösdi hosszú hétvégére tervezett kiránduláson megismerhetik a felvidéki bányavárosok közül a három legismertebbet. Selmechez elsősorban az ezüst, Körmöchöz az arany, úgy Besztercebányához a réz bányászata köthető. A városok  központjában számos nevezetesség található, amely mind a magyar történelem jelképei.

Tátra lábánál megbújó Zakopane, Lengyelország legismertebb hegyi üdülőhelye, amelyet az év minden szakában érdemes felkeresni, hiszen  Lengyelország egyik kulturális központjaként is számon tartják a várost. Múzeumok, színház és rengeteg a művészeti galéria található itt.

Részvételi díj:

46.500 Ft/Fő

Külön fizetendő:Stornó biztosítás (1,5%), 

Így az út teljes részvételi díja 47.198 Ft/Fő

Fakultatív programok / belépők árai: 80 PLN/Fő

BBP-biztosítás: 520 Ft/Fő

 

Működési engedély szám: U-000746

 

1.nap:

Elutazás Szegedről a reggeli órákban.(További felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest MO-ás).  Első megállónk Selmecbányán lesz, az Unesco Világörökség részévé nyilvánított városban. A teraszosan elrendezkedő város kialakulásáról sok legenda kering, azonban egy dolog biztosan igaz Selmecbányáról, hogy a 14. században a város jelentősége óriási volt, hiszen az ezüstkitermelés zöme itt történt. Ma már csak a Szalamandrák őrzik a város kincseit, a város címerében... Ezt követően Körmöcbányára utazunk, mely Szlovákia egyik legépebben megőrzött várával és csodálatos főterével büszkélkedhet. Ebben a városban verték a híres aranyforintot és most már a szlovákiai eurót is. Tovább utazás  Zakopanéba, a szállás elfoglalása, rövid városnézés.

 

2.nap:Reggeli után utazás  történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a jó állapotban fennmaradt Nedec várát. A vár megtekintését követően, tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésében vezető másfél órás tutajozás végén a tutajok végállomására megérkezve rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban. A délutáni órákban visszautazunk Zakopanéba, ahol nap további részében szabad programra nyílik lehetőség.  A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubalówka csúcsára. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket (szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk). Szállás Zakopanéban.

 

3.nap:

 Reggeli után indulás rövid megállót tartunk a Szepesség legfestőibb városában, Késmárkon, majd Besztercebányára utazunk, az egykori, németek által alapított bányavárosba. Besztercebánya legfőbb büszkesége a sétánnyá alakított, különleges atmoszférával rendelkező főtér, melyre a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik. A karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér szines kavalkádját, melynek legszebb része a Thurzó-ház. Megtekintjük a Várnegyedet, a középkori német és szlovák templomot, a Fő tér gótikus és reneszánsz polgárházait, a Városháza és a Szent Erzsébet kolostortemplom épületeit. Kora délután indulunk haza, érkezés az esti órákban.

loader