Erdély

ERDÉLYI KÖRUTAZÁS

 

Időpont: 2024. október 02-06. (5 nap/4 éj)

 

Utazás: autóbusszal         Elhelyezés: panzió (3 éj),magánház (1 éj)

 

Ellátás: félpanzió

Program:

1. nap:

Indulás Szegedről a reggeli órákban. (További felszállási lehetőségek: Hódmezővásárhely, Orosháza). Temesváron lesz az első megállónk, ahol a város látnivalóival ismerkedünk.A déli órákban érkezünk Déva várához, melynek az elmúlt évben fejeződött be a felújítása. A várlátogatás után folytatjuk utunkat Csernakeresztúrra. Itt lesz a szállásunk a falusi turizmus keretében, közös vacsorával.

 

2. nap:

Reggeli után Vajdahunyad várát tekintjük meg, amely Erdély leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára, a régió leghíresebb turisztikai látványossága. Nagyszebenben lesz a következő megállónk, ahol a belvárost csodálhatjuk meg. Ezután Segesvárra vezet utunk, ahol a belvárosban teszünk egy sétát, majdSzékelykeresztúron megnézzük „Petőfi  körtefáját”, majd Farkaslakán teszzük tiszteéetünkert Tamási Áron sírjánál. Késő délután érkezünk a szálláshelyünkre (3 éj).Vacsora.

 

3. nap:

Korond lesz a napunk első megállója, ahol a székely fazekasság remekeivel ismerkedhetünk meg.  Székelyudvarhelyen a vármegyeháza és a  Millenniumi Székely Emlékmű megtekintése után Máréfalván gyönyörködünk a székely kapukban, majd Csíksomlyón folytatjuk a programot.Délután érkezünk Mádéfalvára, ahol a székelység egyik legnagyobb tragédiájának állított emlékműnél hajtunk fejet.

 

4. nap:

Reggeli után a Parajdi Sóbányát nézzük meg, majd a következő úti célunk a Gyilkos-tó valamint  a Békás-szoros lesz.  Visszaindulva a szálláshelyünkre. Gyergyószentmiklóson átutazva gyönyörködünk a székely-örmény városban.  Vacsora a panzióban.

 

5. nap:

Reggeli után Marosvásárhely belvárosában teszünk egy sétát, majd Tordára utazunk tovább. Utunk következő állomása  Kolozsvár lesz, ahol felfedezzük  a belvárost.Bánfihunyadon átutazva „megcsodálhatjuk” a cigánypalotákatmajd a Királyhágón tartott rövid megállóután, délután Nagyvárad  belvárosát járjuk be Délután indulunk haza.. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

/ A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

141.000 Ft/Fő

 

Bruttó ár! Minden kötelezően fizetendő költséget tartalmaz.

 

Fakultatív programok / választható felárak:

BBP-biztosítás: 650 Ft/Fő/nap;

Belépők várható költsége összesen:

felnőtt: 125 RON/Fő, gyerek és nyugdíjas: 85 RON/Fő

 

 Rszám/Uszám:U-000746

Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély Erdély