Mandarin

MANDARINSZÜRET

 

 

 

A NERETVA VÖLGYÉBEN

 

 

Utazás: autóbusszal Szegedről         Elhelyezés: Hotel 4*         Ellátás: félpanzió

 

2023. október 19. - 22. (4 nap/3 éjszaka)

1. nap: Elutazás Szegedről Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába Mostarba. A város legnagyobb látnivalója a török időkben épült Stari most (Öreg híd), melyet valószínűleg I. Szulejmán építette a 16. században. A hidat 1993-ban horvát katonák lerombolták, de 2004-ben renoválták, egy évvel később pedig a világörökség része lett. Mostarban a bazár is idézi a régi török kor emlékeit. Vacsora, szállás Neumban

 

2. nap: Reggeli után mandarinszüret. Megismerhetjük a mandarinszedés technikáit, ezen citrusfélék történetét és termesztésének módját. A szüret után autóbusszal Metkovicba megyünk, majd onnan kishajókkal fotó-szafaris csónakázás a deltában egy tavon, egészen a házigazda birtokáig. Itt élőzenés ebéd vár itallal. Vásárlási lehetőség a helyi termékekből (gránátalma, pálinka, mandarin, fügelikőr, travarica).

 

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Dubrovnikba (35 €/Fő). A történelem ott hagyta a kéznyomát az egész városban. Városnézés helyi idegenvezetővel. A Főtéren találhatók Dubrovnik fontosabb látnivalói, úgy mint a Harangtorony, az Orlando oszlop, a Sponza- és a Rektori palota. A Főtérről indul a Főutca, illetve innen jutunk ki a piacra és a kikötőbe is. Vacsora, szállás Neumban.

 

4. nap: Reggeli után elutazás Medjogorjebe, a katolikusok nagy zarándokhelyére. A város legnagyobb látnivalója a Szent Jakab templom, illetve a körülötte levő tér, ahol a keresztény ünnepeken több ezer ember szokott imádkozni. Továbbutazás Szegedre, érkezés a késő esti órákban.


 

145.900 Ft/Fő

Külön fizetendő költségek:

 

BBP-biztosítás 650 Ft/Fő/nap,

a helyszínen: 10 €/Fő

 

Sas Travel: R-00250/1992/2000

Mandarin Mandarin Mandarin Mandarin Mandarin Mandarin Mandarin