Prága

HÉTVÉGE PRÁGÁBAN

és

 

ČESKY KRUMLOVBAN 

Utazás: autóbusszal Szegedről     

 Elhelyezés:3*-os szállodában,      Ellátás: svédasztalos reggeli

 

2021. október 23-26. 

(4 nap / 3 éj)

Program:

1 nap:

Elutazás a hajnali órákban. Érkezés után szálláshely elfoglalása.  Majd elindulunk Prága felfedezésére. De nyugodtan, nem rohanva. A Vencel térre érkezve álljunk meg egy pillanatra. A  tér  az újváros egyik kulturális és üzleti központja. Szállodák, éttermek, bárok és kocsmák gondoskodnak a hangulatról. A Vencel tér számos jelentős történelmi esemény színhelye volt. Több, a XX. század elején épített szép épületen kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete.  Sétáljunk a téren és a környező utcácskákban.(3 éj)

 

2.nap:

Prága az elmúlt években a világ egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb váro­sává vált, köszön­heti ezt az európai fővá­rosok sorában egyedül­állóan érin­tetlen vá­ros­ké­pé­nek, a közép­kortól a szecesszióig szinte minden időszakot felö­lelő építé­szeti örök­sé­gének. Délelőtt vá­ros­né­zés a cseh fővá­rosban: Hradzsin, Szent Vitus-ka­ted­rá­lis, Arany­művesek utcája, Károly híd, Óváros tér a város­házával, Vencel tér stb. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. 

3.nap:

Fakultatív kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdő­váro­sába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlé­keztet az Osztrák-Magyar Monar­chia idősza­kára, amikor Karls­bad a nemzet­közi arisz­tokrácia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt. Karlovy Vary után érkezés a prágai belvá­rosba a késő délutáni órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prágában. Este fakultatív sétahajózás a Moldván.

4. nap:

Reggeli után hazaindulás. Hazaútban megtekintjük a világörökségi helyszínt, Ceske Krumlovot. (A dombokkal körülölet völgyben, a kanyargó Moldva folyó partján elterülő városka a piros tetős házaival, szűk utcáival olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre.) A különleges hangulatú, történelmi és építészeti értékekkel rendelkező kisváros 1992 óta az UNESCO Világörökségének része, Csehország - Prága után - második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Rövid szabadidő után indulás Magyarországra. Érkezés Szegedre a késő esti órákban. 

/A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

76.900 Ft/Fő

+ fakultatív  BBP biztosítás

 Egyágyas felár: 28.500 Ft/Fő, 

 

Fakultatív programok / belépők árai:

Karlovy Vary  25 euro /Fő

Hajókirándulás a Moldván 25 euro /Fő

Belépők: kb. 300 CZK/Fő

 

Utazásszervező: Sas Travel,

Rszám/Uszám:R-00250/1992/2000

Prága Prága Prága Prága Prága Prága