Prága

Ünnepi hosszú hétvége Prágában

 

Utazás: autóbusszal        Elhelyezés: hotel 3*       Ellátás: reggeli

 

Időpont: 2020. október 23-26. 

(4nap / 3 éj)

Program:

1 nap:

Elutazás a hajnali órákban. (Felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest-Campona.) Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk világörökségi helyszínen,  Lednicén lesz. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái.  Utunk következő állomása a híres Kozel Sörgyár,  Velke Popovicében, ahol bepillantást nyerhetünk a hagyományos cseh sörfőzés titkaiba is. (Egy pohár frissen csapolt sör kóstolása után lehetőségünk nyílik vásárlásra is.) Az esti órákban érkezünk Prágába. (3 éj)

2.nap:

Prága az elmúlt években a világ egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb váro­sává vált, köszön­heti ezt az európai fővá­rosok sorában egyedül­állóan érin­tetlen vá­ros­ké­pé­nek, a közép­kortól a szecesszióig szinte minden időszakot felö­lelő építé­szeti örök­sé­gének. Délelőtt vá­ros­né­zés a cseh fővá­rosban: Hradzsin, Szent Vitus-ka­ted­rá­lis, Arany­művesek utcája, Károly híd, Óváros tér a város­házával, Vencel tér stb. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Fakultatív vacsora egy sörözőben a belvárosban.

3.nap:

Fakultatív kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdő­váro­sába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlé­keztet az Osztrák-Magyar Monar­chia idősza­kára, amikor Karls­bad a nemzet­közi arisz­tokrácia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt. Karlovy Vary után érkezés a prágai belvá­rosba a késő délutáni órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prágában. Este fakultatív sétahajózás a Moldván.

4. nap:

Reggeli után hazaindulás. Hazaútban megtekintjük a világörökségi helyszínt, Ceske Krumlovot. (A dombokkal körülölet völgyben, a kanyargó Moldva folyó partján elterülő városka a piros tetős házaival, szűk utcáival olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre.) A különleges hangulatú, történelmi és építészeti értékekkel rendelkező kisváros 1992 óta az UNESCO Világörökségének része, Csehország - Prága után - második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Rövid szabadidő után indulás Magyarországra. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

/A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

72.500 Ft/Fő

 

Külön fizetendő: Stornóbiztosítás (1,5%),  

Így az út teljes részvételi díja 73.588 Ft/Fő

 

Fakultatív programok / belépők árai:

 Vacsora sörkóstolással a belvárosban: 6.000 Ft/Fő, Hajózás a Moldván vacsorával: 8.500 Ft/Fő, Karlovy Vary: 6.500 Ft/Fő,

Belépők: (Lednice, Prága királyi vár, Sörgyár): kb. 850 CZK / gyerek: 525 CZK/Fő,

 BBP: 520 Ft/Fő/nap

 

Rszám/Uszám: U-000746

Prága Prága Prága Prága Prága Prága