Prága

 

HÉTVÉGE PRÁGÁBAN

 

Az Arany Prága, a száztornyú, városok anyja, meg még számtalan dicsérő jelzővel büszkélkedő város, ám talán egyik se fejezi ki valójában szépségét.

Prágát látni kell, és aki egyszer látta, örökké szerelmese lesz ennek a csodás, pazar gazdagságú városnak.

 

Utazás: autóbusszal     

 

 Elhelyezés: 3*-os szállodában,      Ellátás: svédasztalos reggeli

 

2024. szeptember 26-29.

(4 nap / 3 éj)

1 nap:

Elutazás a hajnali órákban. (Felszállási lehetőségek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest-Campona.) Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk világörökségi helyszínen,  Lednicén lesz. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Utunk következő állomása a híres Kozel Sörgyár, Velke Popovicében, ahol bepillantást nyerhetünk a hagyományos cseh sörfőzés titkaiba is. (Egy pohár frissen csapolt sör kóstolása után lehetőségünk nyílik vásárlásra is.) Az este érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

 

2.nap:

Prága az elmúlt években a világ egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb váro­sává vált, köszön­heti ezt az európai fővá­rosok sorában egyedül­állóan érin­tetlen vá­ros­ké­pé­nek, a közép­kortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építé­szeti örök­sé­gének. Délelőtt vá­ros­né­zés a cseh fővá­rosban: Hradzsin, Szent Vitus-ka­ted­rá­lis, Arany­művesek utcája, Károly híd, Óváros tér a város­házával, Vencel tér, stb. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Fakultatív vacsora egy sörözőben a belvárosban.

 

3.nap:

Fakultatív kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdő­váro­sába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlé­keztet az Osztrák-Magyar Monar­chia idősza­kára, amikor Karls­bad a nemzet­közi arisz­tokrácia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt. Karlovy Vary után érkezés a prágai belvá­rosba a késő délutáni órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prágában. Este fakultatív sétahajózás a Moldván.

 

4. nap:

Reggeli után hazaindulás. Hazaúton megtekintjük a világörökségi helyszínt, Ceske Krumlovot (A dombokkal körülölelt völgyben, a kanyargó Moldva folyó partján elterülő városka a piros tetős házaival, szűk utcáival olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre.) A különleges hangulatú, történelmi és építészeti értékekkel rendelkező kisváros 1992 óta az UNESCO Világörökségének része, Csehország - Prága után - második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Rövid szabadidő után indulás Magyarországra. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

/A programok sorrendje változhat!/


Részvételi díj:

125.000 Ft/Fő

 

 

Bruttó ár! Minden kötelezően fizetendő költséget tartalmaz.

 

Külön fizetendő: BBP-biztosítás (650Ft/Fő/nap);

 

Idegenforgalmi adó (2 €/Fő/éj)

 

Fakultatív programok / belépők árai:

Vacsora sörkóstolással a belvárosban: 11.000 Ft/Fő,

Hajózás a Moldván vacsorával: 11.500 Ft/Fő,

Karlovy Vary: 11.500 Ft/Fő, BBP-biztosítás: 650 Ft-tól/Fő

Belépők: kb. 1.250 CZK / gyerek: 850 CZK/Fő

 (Lednice, Prága királyi vár, Kozel Sörgyár)

 

U-000746

Prága Prága Prága Prága Prága Prága