Ünnepi hosszúhétvége Prágában

2019.08.17.-20.  4 nap / 3éj
 
Utazás: autóbusszal Szegedről      Elhelyezés:  3*-os szállodában,      Ellátás: svédasztalos reggeli

 

Az Arany Prága, a száztornyú, városok anyja, meg még számtalan dicsérő jelzővel büszkélkedő város, ám talán egyik se fejezi ki valójában szépségét. Prágát látni kell, és aki egyszer látta, örökké szerelmese lesz ennek a csodás, pazar gazdagságú városnak.

 
 
 
57.500 Ft/Fő
Külön fizetendő: 
 
stornobiztosítás (1,5%) 
 
Így az út teljes részvételi díja: 58.362 Ft/Fő
 
 
Fakultatív programok / választható felárak:

Fakultatív vacsora: 4.100 Ft/Fő/éj, Vacsora sörkóstolással a belvárosban: 5.200 Ft/Fő, Hajózás a Moldván vacsorával: 7.500 Ft/Fő, Karlovy Vary: 5.900 Ft/Fő,

Belépők: (Lednice, Prága királyi vár, Sörgyár): kb. 850 CZK / gyerek: 525 CZK/Fő,

Vöröskő vára: 6 €/ gyerek: 3 €/Fő, BBP: 520 Ft/Fő/nap

 
Működési engedély szám: U-000746 
 
Program:
 
1.nap :

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. (További felszállási lehetőségek: Orosháza, Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest-Campona) . Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk  Brnoban, Csehország második legnagyobb városában lesz.  (Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist és a Szt. Jakab-templomot...). Utunk következő állomása híres Kozel Sörgyár,  Velke Popovicében, ahol bepillantást nyerhetünk a hagyományos cseh sörfőzés titkaiba is. (Egy pohár frissen csapolt sör kóstolása után lehetőségünk nyílik vásárlásra is). Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra.

 

2.nap:

Prága az elmúlt években a világ egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb váro­sává vált, köszön­heti ezt az európai fővá­rosok sorában egyedül­állóan érin­tetlen vá­ros­ké­pé­nek, a közép­kortól a szecesszióig szinte minden időszakot felö­lelő építé­szeti örök­sé­gének. Délelőtt vá­ros­né­zés a cseh fővá­rosban: Hradzsin, Szent Vitus-ka­ted­rá­lis, Arany­művesek utcája, Károly híd, Óváros tér a város­házával, Vencel tér stb. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Este fakultatív sétahajózás a Moldván.

 

3.nap:

Fakultatív kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdő­váro­sába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlé­keztet az Osztrák-Magyar Monar­chia idősza­kára, amikor Karls­bad a nemzet­közi arisz­tokrácia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt. Karlovy Vary után érkezés a prágai belvá­rosba a késő délutáni órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prágábanszabadidő  Fakultatív vacsora egy sörözőben a belvárosban.

4. nap:

Reggeli után hazaindulás.  Első megállónk világörökségi helyszínen Lednicén lesz. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái.  Hazaútban még egy  rövid kitérőt teszünk Vöröskő várához.(Kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik).A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt, melynek történelme összekapcsolódik a Pálffy család történetével. Gazdagon díszített külső és belső terei miatt gyakran volt helyszíne filmforgatásoknak is. A Kis-Kárpátokra nyíló panorámájával egy igazi kilátóhely és persze mesés hangulatot varázsol a gyönyörű ősi hársfasor is, amely a vár bejárati kapujához vezet. Páratlan gyűjteményt és izgalmas, időnként akár még pikáns történeteket is hallhatunk a történelmi időkről. (A vár alatt húzódik Európa legnagyobb, gigantikus pincerendszere is, amelyet még a Fugger család építtetett hatalmas vagyona számára. Megtekintjük a hihetetlen mélységű várkutat és felfedezzük azt a vörös követ is, melyre a vár épült és melyről Vöröskő a nevét kapta).A várnézés után a parkban szabadon sétáló pávák fogadnak bennünket, és megnézzük a ragadozó madarak kiállítását és idomítását a sólyomudvarban.

A vöröskői kitérő után folytatjuk a hazautat. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

/A programok sorrendje változhat!/


Ünnepi hosszúhétvége Prágában Ünnepi hosszúhétvége Prágában Ünnepi hosszúhétvége Prágában Ünnepi hosszúhétvége Prágában Ünnepi hosszúhétvége Prágában