Repülőjegy online

Repülőjegy foglalási feltételek a TOP TOURS KFT. weboldalán
 
A www.toptours.hu weboldalon történő repülőjegy foglalással és a vonatkozó díjak megfizetésével fuvarozási szerződés jön létre az érintett légitársaság és az utas között, melyet a Top Tours kft. (székhely: 6722, Szeged, Szentháromság u. 15., MKEH regisztráció U-000746, 
adószám: 13739548-2-06 ) mint ügynök közvetít. A Top Tours Kft. beszedi a légitársaságokat illető fuvardíjat, illetékeket és díjakat. A közvetítési tevékenységért a Top Tours Kft-t szolgáltatási díj illeti meg.
 
Fizetésmódok, jegyek átvétele:
Weboldalunkon lefoglalt jegyeket, átutalással, vagy irodánkban készpénzzel tudja kifizetni.
 A repülőjegy kiállításnak feltétele a repülőjegy vételárának teljes kiegyenlítése. Kérjük, vegye figyelembe a jegykiállítási határidőt és irodánk nyitva tartását a repülőjegy kifizetésekor. Technikai okokból a hétköznapokon 17 óra és 24 óra között, valamint péntek 17 óra és vasárnap 23 óra 59 perc között fogalt repülőjegyek jegykiállítása aznap nem lehetséges.
Átvételi lehetőségek:

 

- Elektronikus jegy e-mailben (e-ticket)
A repülőjegy a fizetést követően elektronikus jegy formájában e-mailben kerül elküldésre.
- Személyes átvétel
Személyes átvétel a választott Top Tours Utazási Irodában.
 
Számlázás
A megrendelt szolgáltatásról a számla, a számlázási adatoknál megadott címre kerül kiállításra. Utólagos számlamódosításra 2 500 Ft külön eljárási díj ellenében van lehetőség.
A számla elektronikus jegyátvétel esetén, postai úton, személyes jegyátvétel esetén irodánkban kerül átadásra.
 
Árak és illetékek:
A repülőjegy vételára a jegykiállításig változhat, mivel a légitársaságok fenntartják a jogot a változtatásra, előzetes figyelmeztetés nélkül is.
Egyes akciós repülőjegy árak nem tartalmazzák a fedélzeti étel-italfogyasztást, a feladható poggyász díját, offline check-in felárat, stb. Kérjük, erről tájékozódjon irodánkban!
 
Utasnevek megadása:
Az online rendszerben történő repülőjegy foglalás esetén kérjük, hogy az utasok pontos, útlevélben  vagy személyigazolványban ( azon országoknál érvényes ahová személyi igazolvánnyal utazhat az utas) szereplő nevét adja meg! Amennyiben az utas útlevelében szerepel a dr. titulus is, ezt a DRMS (hölgyek) vagy DRMR (urak) megszólítás kiválasztásával jelezze.
Ha az utas teljes neve hosszabb, mint 23 karakter, akkor kérjük, hogy a repülőjegy foglalást kérje irodáinktól ! A foglalás befejezése előtt győződjön meg róla, hogy a foglalás az utas útlevelében szereplő névre és az Ön által kért dátumokra, járatokra lett elkészítve! A foglalás befejezése után a név már nem módosítható! Bizonyos esetekben, pl. Egyesült Államokba vagy Ausztráliába történő utazás esetén még egy betű eltérés is problémát jelenthet.
KIEMELTEN FELHÍVJUK ÜGYFELEINK FIGYELMÉT, HOGY A NEVEK BEÍRÁSA SORÁN NE HASZNÁLJANAK ÉKEZETEKET!
 
Foglalási és tranzakciós díjak
A www.toptours.hu weboldalon befoglalt és megvásárolt repülőjegyek után a Top Tours Kft. európai úti célra szóló turista jegy esetén 4.000 Ft, bármely úti célra szóló business jegy, illetve Euórpán kívüli turista jegy esetén 8.000 Ft, csomagfoglalás esetén 1.000 Ft szolgáltatási díjat számít fel. Ezt az összeget a visszaigazolt ár már tartalmazza.
Személyes jegyátvétel esetén irodánk személyes ügyintézési díjat számol fel, melynek összege további 2.000 Ft/fő. Ezt a visszaigazolt ár nem tartalmazza!
A Top Tours Kft. szolgáltatási díja a jegykiállítást követően nem visszatéríthető!
 
Repülőjegy foglalása csecsemők és kisgyermekek számára:
Csecsemők: az utazás teljes időszaka alatt nem töltik be a 2. életévüket, nem foglalnak számukra saját ülést és mindegyik csecsemő utassal 1-1 felnőtt utazik.
Gyermekek: az utazás megkezdésekor 2 évnél idősebbek, de nem töltötték be a 12. évet és legalább egy felnőtt kísérővel utaznak.
Kíséret nélkül utazó csecsemők és gyermekek (16 éven aluliak) számára online rendszerünkön nem foglalható repülőjegy. Ilyen esetben kérjük, hogy keresse fel  irodánkat a foglaláshoz.
 
Kapcsolattartó megadása:
Menetrendi változás, járattörlés esetén a foglalásban kapcsolattartóként megjelölt személyt értesítjük. Kérjük, hogy ezen adatokat (név, telefon, e-mailcím) mindig pontosan töltse ki!
 
Többszörös foglalás:
Egy utas számára ugyanazon időszakra és úticélra csak egy repülőjegy foglalás engedélyezett. A többszörös foglalásokat a légitársaságok (mivel az utas több helyet foglal de csak egyet fog megvásárolni) előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetik. Amennyiben már máshol van foglalás kérjük győződjön meg róla hogy az törölve lett. A rendszer nem veszi figyelembe melyik foglalás készült később az egyiket törli előzetes értesítés nélkül.
 
Útlevél, vízumok:
Kérjük, hogy a jegyvásárláshoz hozza magával az összes utas útlevelét vagy a személyigazolványát 
( azon országoknál ahová kártyás személyigazolvánnyal utazhat) ! Az úti okmányok, vízumok beszerzése az utas feladata és felelőssége. Kérjük hogy utazása előtt ellenőrizze útiokmányait  (érvényességét), vízumát és kérdezzen rá az esetleges tranzit vízumokra, érdeklődjön irodáinkban!
 
Védőoldások:
Egyes országok kötelezően előírnak védőoltásokat a beutazás feltételeként, emellett több országba ajánlottak bizonyos védőoltások vagy megelőző tabletták (pl. malária ellen). Részletes, naprakész információt a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatnak. Az egészségügyi követelmények betartása az utazó felelőssége.
 
Check-in:
Kérjük, hogy belföldi és Európán belüli járatok esetében indulás előtt legkésőbb 2 órával, egyéb járatok esetében 3 órával jelentkezzen be járatához.
Egyes légitársaságok a repülőtéren történő (offline) check-in szolgáltatásért díjat kérnek. Javasoljuk, hogy amennyiben a légitársaság lehetővé teszi a weboldalán az internetes (online) check-in szolgáltatást, így jelentkezzen be járatára! További tájékoztatásért forduljon utazási irodájához vagy a légitársasághoz.
 
Járatok sorrendje:
A járatokat csak a repülőjegyben feltüntetett sorrendben, egymást követően lehet igénybe venni! Nem lehetséges szakaszok kihagyása, illetve felcserélése. A szabály megszegése esetén a légitársaság a továbbutazásra szóló jegyet érvénytelenítheti, mely folyamat Irodánktól független és ráhatásunk nincs.
 
No show:
Amennyiben az utas nem jelent meg időben a járat indulása előtt a repülőtéren, a légitársaság törölheti a foglalást, és a teljes repülőjegy érvénytelenné válik.
 
Repülőjegy rekonfirmálása:
Kérjük hogy a repülőjegy oda- és visszaútját az indulás előtt 72 órán belül a légitársaságnál erősítse meg azaz rekonfirmáltassa! Így tud értesülni az esetleges menetrendváltozásokról, járattörlésekről. A Top Tours Kft nem felel a járatok késéséből vagy törléséből származó károkért.
Helyszínen fizetendő illetékek:
Bizonyos országokban lehetnek olyan reptéri illetékek, melyek kizárólag ott helyben fizethetőek. Ezeket az adókat gyakran minden jelzés nélkül vetik ki, vagy változtatják meg. Javasoljuk, hogy erre az oda- illetve visszaút megerősítésénél kérdezzen rá külföldön a légitársaságnál.
 
Módosítás, jegyvisszaváltás:
A légitársaságok a megrendelések módosításáért / lemondásáért jegytípusonként eltérő összegű díjat számítanak fel, melyekről a jegy kiállításakor tájékoztatást adunk. A légitársasági költségeken felül 8.000 Ft / jegy módosítási vagy 15.000Ft / jegy jegyvisszaváltási díjat számítunk fel.
 
Kiegészítő szolgáltatások díjai:
Egészségügyi vagy vallási okokból lekért kiegészítő szolgáltatások ügyintézése (pl. tolószék lekérése, speciális étkezés foglalása, stb.): ingyenes.
Ülőhely-foglalás 1000Ft / utas / alkalom, a légitársasági díjon felül.
Online check-in és beszállókártya nyomtatás: 1000Ft / utas / alkalom.
Egyéb kiegészítő szolgáltatások (pl.: kisállatok szállítása, sportszerek, méretes csomag, stb.) ügyintézési díja a légitársaság szolgáltatási díján felül 8.000 Ft.
 
Repülőjegy átvétele
A befoglalt és a jegykiállítási határidőn belül kiegyenlített repülőjegyeket irodánk a foglalásban megadott átvételi mód szerint kézbesíti. Ennek esetleges költségeit, a végszámla összegéhez hozzászámítjuk.
 
A repülőjegy foglalásával egy időben Ön elfogadja a Top Tours Kft  és a / Vista Utazási irodák Kft szabályait és a repülőjegy megvásárlásával kapcsolatos feltételeket.